Takaisin listaukseen

Sähköauton latauspisteen hankinta

Onko sinulla suunnitteilla sähköauton hankinta tai oletko jo hankkinut sähköauton, mutta oma latauspiste vielä puuttuu?

Viime vuosina sähköautot ovat tulleet vauhdilla myös Suomen liikenteeseen. Sähköautojen ostamiseen kannustetaan laajasti ja käytön yleistyessä latauspisteiden määrä on kasvanut laajasti. Tässä blogissa  käsittelemme  sähköautojen latauspistokkeiden hankintaa niin yksityisasuntoihin kuin taloyhtiöihin. 

MISSÄ SÄHKÖAUTOJA LADATAAN? 

Sähköautoja käytetään sekä yritys- että yksityiskäytössä. Yksityiskäytössä kuitenkin auto on suurimman osan ajastaan pysäköitynä ja tällöin sen lataaminen on mahdollista. Yksityiskäytössä lataaminen tapahtuu sekä kotona, että yleisissä latauspisteissä. Otollisin aika auton lataamiseen on luonnollisesti yöllä omasta kotilatauspisteestä, jolloin se ei sekoita arjen rytmiä eikä keskeytä päivän ajoja. 

MITEN SÄHKÖAUTOJA LADATAAN?

Sähköauton lataaminen tapahtuu kiinteällä latauslaitteella. Kiinteä latauslaite varmistaa ajoneuvon turvallisen, helpon ja nopean lataamisen. Lataamiseen on myös olemassa tilapäislatauslaitteita, mutta niillä täyssähköauton lataaminen kestää 12 tuntia. Kiinteällä latauslaitteella taas akuston täyteen lataaminen tapahtuu noin 4–6 tunnissa. Latauslaitteet ovat joko seinä- tai pylväsasenteisia. Laitteesta riippuen ne voivat olla myös etäkäytettävissä.

Jo 100 (8)

MITÄ LATAUSPISTE MAKSAA YKSITYISASUNTOON? 

Latausasemien eli ts. latauslaitteiden hinnat vaihtelevat 600 eurosta noin 2500 euroon. Hintaan vaikuttavat latausaseman teho ja toimintatapa eli onko kyseessä pistoke tai pistorasia. 

Latauslaiteen lisäksi tarvitaan asennus. Latauspisteen asentaminen vaatii sähköalan ammattilaisen. Ennen latauslaitteen asentamista kiinteistöön suoritetaan lataustapakartoitus, jolla selvitetään kiinteistön sähköjärjestelmien soveltuvuus auton lataamiseen. Tämän jälkeen kiinteistöön voidaan asentaa sopiva kotilatauslaite. 

Kiinteästi asennettava sähköauton kotilatauslaite valitaan yleiseensä tapauskohtaisesti niin, että se sopii juuri kyseiseen kiinteistöön ja vastaa asiakkaan tarpeisiin. Latauslaitteen valintaan vaikuttavat muun muassa laitteen sijoituspaikka, laitteen sopivuus kiinteistön olemassa oleviin sähköresursseihin sekä tietysti ladattava auto.

ENTÄ TALOYHTIÖLLE?

Elokuussa 2018 taloyhtiöiden haettavaksi tuli valtiontuki, joka kattaa 35 prosenttia toteutuneen sähköremontin kustannuksista, kuitenkin enintään 90 000 euroa. Tällä ns. porkkanalla taloyhtiöitä houkutellaan hankkimaan latauspisteitä. 

Huomionarvoista on myös se, kenen omistuksessa autopaikat ovat. Mikäli autopaikat ovat osakepaikkoja, ei uusille latauspisteille myönnetä avustusta. Osakkeenomistaja vastaa kaikista kuluista aivan kuten minkä tahansa uuden laitteen asennuksen yhteydessä.

Taloyhtiöiden hintaan vaikuttaa yksityisasuntojen tapaan lataustapakartoitus ja latauslaitteiden määrä. Mikäli taloyhtiön nykyisen sähkökeskuksen kapasiteetti riittää haluttujen latauspisteiden asennuttamiseen, voidaan sellaiset asentaa ongelmitta. Mikäli sähkökeskuksen kapasiteetti ei taas riitä, vaatii latauspisteiden asennus uuden sähkökeskuksen ja kulut nousevat. 

MISTÄ LÖYDÄN PARHAITEN JA HELPOITEN SOPIVIMMAN URAKOITSIJAN?

Remonttilinkin yhteistyöyrityksiin kuuluu useita sähköalan ammattilaisia eri paikkakunnilla. He auttavat sinua valitsemaan juuri sinulle sopivimman laitteen sekä suorittavat asennuksen. Tarvittaessa apu löytyy myös silloin kun sinulla on jo laite hankittuna. 

Olipa kyseessä siis yksityisasunto tai taloyhtiö, käy jättämässä yhteydenottopyyntö kauttamme, niin alueesi ammattilaiset ottavat yhteyttä sinuun. Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!